Instructeur worden?

Dit wordt overkoepelend besproken en behandeld met de clubverantwoordelijke.

We geloven niet in een korte opleiding van een aantal dagen maar streven naar permanente professionele begeleiding.

Motivatie is zowat de meest belangrijke selectiefactor. We hebben geen behoefte aan een massa trainers en/of vestigingen. Protect! stelt kwaliteit boven kwantiteit. Daarom moeten kandidaten eerst gewoon bij ons trainen en een L2 halen voor ze mogelijks in aanmerking komen om de trainerscursus te volgen.

De kandidaten dienen bereid te zijn het omvangrijk lespakket te volgen en kennen. Een groot deel van het vergaren van die kennis dient te gebeuren door zelfstudie. We stellen daarbij alle nodige tools ter beschikking.

Een greep uit de trainersscursus:

– EHBO (specifiek Krav Maga gericht)
– Didactiek

– Basis trainingsleer
– Basis psychologie
– Basis neurologie
– Basis anatomie
– Geweldbeheersing

en uiteraard de  technieken en concepten.

Kandidaat trainers dienen ook een analyse te maken van andere systemen en moeten de beperkingen en voordelen kennen van de methoden aangeleerd aan politie en bewakingspersoneel zodat ze ook deze doelgroepen correct kunnen instrueren.

De nadruk ligt dus niet zozeer op de fysieke dan wel op de intellectuele aspecten. Je moet geen goed voetballer zijn om een goede coach te zijn.

We hechten enorm veel belang aan theoretische kennis van onze trainers. Eigenlijk interesseert het ons niet hoeveel pushups ze kunnen uitvoeren gezien dat totaal irrelevant is. De trainer moet uiteraard wel de technieken en oefeningen perfect kunnen tonen.

Protect! maakt gebruik van moderne trainingstechnieken en instructiemethoden. Alle achterhaalde verhalen waarbij de trainer persé de sterkste en grootste moest zijn horen niet thuis bij Protect!.

Ook een achtergrond in oosterse vechtsporten is niet van belang. In sommige gevallen is die achtergrond eerder een probleem dan een voordeel. Voor alle duidelijkheid: het kan ons niks schelen hoeveel Dan graden een kandidaat heeft of hoeveel sportwedstrijden hij ooit heeft gewonnen.

Zoals hierboven geschreven dienen de kandidaten te voldoen aan onze voorwaarden, dezelfde voorwaarden die we  voor onze leerlingen stellen. De eerste stap is dus altijd dat de kandidaat zal moeten meetrainen met de groep. Dat kan in Ruisbroek en Sint Niklaas.

De duur van de opleiding is afhankelijk van uw competenties en inzicht.

Instructeur worden

Pas nadat je voldoende trainingen hebt gegeven en na een bijkomend examen over onder andere wapenkunde en ballistiek kan je instructeur worden. We zijn niet zo kwistig met instructeurstitels.